Margreet v.d. Wart

boekbesprekingen & recensies

Home Tekeningen & aquarellen Contact & links

<< Terug naar de vorige pagina


Reacties van lezers

Esther Akkerman
januari 2012

Geachte mevrouw van der Wart,

14 Februari ga ik in mijn klas (5b) een boekenbeurt houden over Daantje, Silver en Jasper. Ik heb dit boek vorig jaar gelezen en vond het erg mooi, aan het eind had ik de tranen in de ogen. Toen ik een boek moest kiezen was dat dus niet moeilijk.
U doet erg goed werk en uw tekeningen zijn heel mooi. Onze kat Pjotr is bij ons komen aanlopen in de zomervakantie 2002 en zelf kan ik me niet voorstellen dat nooit iemand naar hem gezocht heeft. Mijn mama heeft toen ook met Amivedi gebeld maar niemand die hem miste. Mensen kunnen soms raar met dieren omgaan.

Alvast heel erg bedankt!

Groeten,
Esther Akkerman

***

Marina Meekelenkamp- van Draften
juni 2011

Beste mevrouw Margreet.
Ik heb een paar maanden geleden twee boeken van Daantje bij u besteld voor mijn kleinkinderen. Eerst heb ik ze eruit voorgelezen maar nu lezen ze het boek zelf. Het zijn geen lezers maar over dit boek zij ze erg enthousiast en ze nemen het overal mee naar toe om het aan vriendinnetjes te laten lezen. Zelfs de juf op school moest eraan geloven.
Ik heb het eerst zelf gelezen en ik heb me er bijzonder mee vermaakt. Wat een leuk, afwisselend verhaal. Net genoeg spanning en de verhalen niet te lang. Dat in combinatie met de werkelijk prachtige tekeningen maken het boek voor mij een topper. Het is lang geleden dat ik zo'n verzorgd kinderboek in handen heb gehad.
Komt er nog een vervolg?

Met vriendelijke groet,

Marina Meekelenkamp- van Draften
Amsterdam.

***

Evanne Soeten
Juli 2011 (Evanne had de tekst zelf in deze fraaie kleuren opgeschreven)

Hallo. Ik ben Evanne Soeten en ze zeggen dat ik dyslexie heb. Ik denk zelf van niet. In ieder geval heb ik wel wat moeite met lezen. Zelf vind ik dat ik heel goed lees want als ik een bladzijde eenmaal gelezen heb ken ik hem uit mijn hoofd, maar dat telt niet zegt juf.
Ik hou eigenlijk niet zo van lezen maar als ik een boek echt leuk vind dan lees ik wel graag. Daarom lees ik altijd eerst de omslag en een paar bladzijden zomaar ergens in een boek. Als het bijvoorbeeld over paarden en poezen gaat vind ik dat heel erg leuk. Ik hou zó van paarden en poezen.
Ik vind De avonturen van Daantje het allermooiste boek dat ik ooit gelezen heb omdat het een heel mooi avontuur is, hoe ze allemaal al die reizen maken en daar allemaal dingen in beleven en dat er zulke mooie tekeningen in staan dat vind ik zo leuk! Het allerleukste vond ik dat ze naar Wenen gingen want Daantje ontmoette daar een vrouwelijk poesje waar hij goed mee kon spelen. Ik vind Paard en Kat de allerliefste dieren want dat zijn ook mijn lievelings dieren.

Ik vind Daantje gewoon het allermooiste en leukste boek wat er ooit is geschreven en dat komt door: Margreet van der Wart!!!!!!!!!!!!! Ik ben zelf ook dol op dieren want als er geen dieren waren, dan was ik niets behalve een nutteloos kind (zonder een dier aan de zij). Ik heb zelf ook een paar poezen gehad, nu heb ik er nog maar eentje. Het is een witte poes met zwarte vlekken en ze heet Snoet.
De mooiste tekening vond ik de draken tekening en die tekening van eh… Kelia is nog even op een omgevallen boomstam geklommen op bladzijde 30 rechts en het paardje op bladzijde 84 rechts: ik ben ooit een levend paardje geweest en ik vind op bladzijde 56 daantje heel lief, schattig en mooi: en zo’n mooi rood riempje wil ik wel.

Tip: je kan hem lenen in de bibliotheek!
Tip: je kan hem op de website bestellen!

Hartelijke groeten van: Evanne Sterre Soeten.

***

Tamara Heegers
april 2011

Tamara Heegers schrijft: Ik heb met veel plezier uw boeken 'Maak dat de kat wijs' en 'Spinsels' gelezen. U schrijft op een manier dat de lezer het zelf kan beleven.

***

Hennie Bremer
mei 2011

Hennie Bremer vond de tekening van Shivah zo mooi dat ze deze op haar arm heeft laten tatoeëren.

***

Recensie uit "Catspiration"
november 2011Margreet van der Wart is een bijzondere vrouw die haar leven deelt met katten. Eigenwijze, verwaarloosde, zieke, ondeugende, gestreepte, wilde maar vooral lieve katten in alle soorten en maten. Door haar vrijwilligerswerk, het registreren van vermiste en gevonden huisdieren, hebben veel thuisloze katten haar pad gekruist. Zij schrijft boeken over al die katten die ze in de loop der jaren heeft leren kennen en opgevangen en besteedt van elk verkocht boek een vast bedrag aan een jaarlijkse sterilisatie- castratieactie van huis- en zwerfkatten. Alle katten uit haar boeken bestaan dus echt, wat het extra bijzonder maakt.

Catspiration is onder de indruk van haar kattenwerk en heeft vijf boeken van haar laatste titel aangekocht om te verloten. In dit boek gaan Daantje, Silver en Jasper op reis en maken allerlei spannende avonturen mee. Ze tekent de katten ook in een gemengde techniek van aquarel met potlood: "Ik ben me gaan specialiseren in het tekenen van katten, omdat het voor mij het mooiste dier is om te tekenen. Een enorme verscheidenheid in kleur, zowel van vacht, ogen en rassen. " Een heerlijk cadeauboek voor deze donkere tijd van het jaar, dat zo begint: "Het is winter en vlak voor de kerstdagen. Silver is een lieve, grijze gestreepte poes. Ze ligt op de vensterbank en kijkt naar de donkere tuin. Ze voelt dat er iets spannends gaat gebeuren."

Dit leuke lees- en kijkboek is geschikt voor kleine en grote mensen van 8 tot 80 jaar, om zelf uit te lezen of om uit voorgelezen te worden. Extra: je krijgt er een setje van 4 dubbele ansichtkaarten met enveloppen bij! Meer weten? www.silverdunizel.nl

***

Recensie uit "Neocat Magazine "
juni 2011

De avonturen van Daantje, Silver en Jasper
Zij heeft het boek geschreven en ook de illustraties gemaakt.

Door te werken als vrijwilligster voor gevonden en vermiste huisdieren is Margreet met vele katten in aanraking gekomen. Wat ze met deze katten meemaakte inspireerde haar tot het schrijven en illustreren van twee kattenboeken en een verjaardagskalender. Met dit derde boek voegt zij een heel nieuwe dimensie aan haar werk toe.
Deze keer is het een avontuurlijk en spannend boek van een aantal dieren dat samen de reis van hun leven maakt. Ze gaan op zoek naar het paleis van de sjah van Perzië, ze gaan naar Noorwegen, maken een zeereis met een echt zeilschip en ontmoeten allerlei andere dieren. Uiteindelijk komen ze voor een belangrijke beslissing te staan...

***

Recensie uit "Rondom De hof van Eden"
Nr. 3, november 2010

Een goede kennis Margreet van der Wart zet zich in voor zwerfkatten. Naast haar dierenliefde kan Margreet ook heel mooi tekenen.

Maar ze blijkt nog meer talent te hebben. Deze maand is haar boek “De avonturen van Daantje, Silver en Jasper” uitgegeven. Echt een prachtig kinderboek, 96 pagina’s. Naast een spannend en mooi verhaal kunt u genieten van 48 full color tekeningen. Ik heb ze gezien en ze zijn inderdaad heel mooi. Deze drie dieren ontmoeten samen weer veel andere dieren en ze maken veel spannende avonturen mee. Zeker een aanrader voor de komende feestdagen. Het is niet alleen een leuk boek om te lezen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Daarnaast gaat een gedeelte van de opbrengst van dit boek naar het castreren van zwerfkatten.
Het boek kost 14,95 euro en is te bestellen bij Margreet, tel: 0527-271672 of
06-23288965 of via e-mail: silverdunizel@ live.nl ovv. al uw gegevens. Porto kosten tot 2 exemplaren 2,95 euro voor 3 en meer 7,95 euro. Misschien kennen jullie wel familie, vrienden en bekenden die hier ook wel in geïnteresseerd zijn.
Groeten: Gerard van bergen
Arnhem

***

Recensie uit "Majesteit"
Nr. 74, december 2010

De avonturen van Daantje, Silver en Jasper
Margreet van der Wart doet al zeventien jaar vrijwilligerswerk, ze registreert de gevonden huisdieren in de Noordoostpolder en Urk. Regelmatig haalt ze aangereden katten op, wanneer de dierenambulance niet kan rijden door een tekort aan vrijwilligers, en ze vangt katten op die na sluitingstijd van het asiel gevonden worden. Haar ervaringen hebben haar doen besluiten om voorlichting te geven over het houden en verzorgen van katten op basisscholen, en om een kinderboek te schrijven!

Daantje, Silver en Jasper is al haar derde boek. Het is het spannende avontuur van Daantje, een ondeugend jong katertje, Silver, de tweelingkatten Jip en Jop, poezen Kelia en Fenella en het paardje Jasper die samen de reis van hun leven gaan maken.
De illustraties, mooie potloodtekeningen, maakte ze ook zelf. Het is een prachtig lees- en kijkboek geworden, waar dierenliefhebbers van 8 tot 80 jaar van kunnen genieten. Deze dierenliefhebster heeft haar ziel en zaligheid in deze mooi verzorgde uitgave gestoken, en dat is te zien!

***

Recensie uit "Dier & vriend "
Winter, december 2010

De avonturen van Daantje, Silver en Jasper
Dit mooie prentenboek is gemaakt door schrijfster en schilderes Margreet van der Wart. Net als van haar eerdere boeken komt ook van elk verkocht exemplaar van "De avonturen van Daantje, Silver en Jasper" een bedrag ten goede aan de jaarlijkse sterilisatie en castratie actie van huis- en zwerfkatten in de Noordoostpolder. In "De avonturen van Daantje, Silver en Jasper" maak je kennis met het ondeugende katertje Daantje en de tweeling Jip en Jop, Kelia, Fenella en het paardje Jasper. Hun wensen gaan in vervulling als ze samen de reis van hun leven gaan maken.

***