Margreet v.d. Wart

boek "De avonturen van Daantje, Silver en Jasper"

Home Tekeningen & aquarellen Contact & links

"Het is winter, en vlak voor de kerstdagen.
Silver is een lieve, grijze gestreepte poes. Ze ligt op de vensterbank en kijkt naar de donkere tuin. Ze voelt dat er iets spannends gaat gebeuren. Alle andere katten liggen te slapen en het is erg stil in huis.
Het vrouwtje van Silver heeft het gras uit de tuin laten halen en er mooie stenen in laten leggen. Er staan nu grote potten met planten in de tuin en een paar beelden. Een ervan is een steigerend paardje, en vijf beelden van katten.


Het is volle maan en de hele tuin lijkt wel van zilver, zo mooi. Ineens ziet Silver tot haar grote verbazing, ze valt haast van de vensterbank, dat het paardje voorzichtig beweegt en zo van zijn voetstukje afstapt! Droomt ze of is het echt?
"

Zo begint het boek van de avonturen van Daantje, Silver en Jasper.
Lees mee met de spannende avonturen die dit ondeugende jonge katertje beleeft samen met Silver, de tweeling Jip en Jop, Kelia, Fenella en het paardje Jasper. Hun wensen gaan in vervulling als ze samen de reis van hun leven gaan maken...

Hieronder een aantal fragmenten uit het boek:

 


Het was eind november 2008. Er waren nieuwe tegels in mijn tuin gelegd en ik was bezig om de laatste rommel op te ruimen. Het was 's avonds acht uur, er scheen een heldere maan en het was bladstil. De beelden in de tuin leken wel van zilver. Het was net een geheimzinnige sprookjestuin. Als ik daar nou eens een verhaal over zou kunnen schrijven.
Wat een ervaring. Je fantasie de vrije loop kunnen laten. Mijn eigen katten hebben geduldig model gestaan voor Jip en Jop, Silver, Daantje, Kelia, Fenella, Tijger, James, Lyon en Willum.
Jasper is echt alleen een beeldje en staat middenin mijn tuin. Ik hoop dat de lezertjes en lezers net zoveel plezier beleven aan dit boek, als toen ik het schreef en illustreerde.

Dit leuke lees- en kijkboek is geschikt voor kleine en grote mensen van 8 tot 80 jaar, om zelf te lezen of om uit voorgelezen te worden. Behalve dat dit een erg leuk boek geworden is, is het ook nog eens leerzaam. Spelenderwijs komen er allerlei woorden en begrippen voorbij waar de (voor)lezer wat van opsteekt. Het boek is rijk geïllustreerd met prachtige tekeningen op iedere bladzijde, tijdens het (voor)lezen valt er dus ook genoeg te kijken!

Klik hier om recensies en boekbesprekingen te lezen

ISBN 978 90 8122 522 9
Formaat 17 x 24 cm
Gebonden in hard kaft, vierkleurendruk
Prijs 9,95 exclusief portokosten (conform TNT tarief)

Bestellen is eenvoudig door een mailtje te sturen naar silverdunizel@live.nl
of te bellen met 0527 271672 of 06 23 288 965.